Pronađi članak:

20. 3. 2010.

Recenzija: Canabalt igrica [DOWNLOAD]



Canabalt je igrica za iPhone, iPad i iPod touch u kojoj imate jedan jedini cilj a to je da ne padnete sa zgrade. Toliko je jednostavno.

Kontrolišete pikselizovanog junaka, (obučenog kao Majkl Džekson) koji trči sa zgrade na zgradu preskačići praznine izmedju istih. Na putu mu se nalaze kutije, stolice i arhiveri koji ga usporavaju ukoliko se saplete o njih (što je ponekada korisno da vas uspori). Za putanju se može reći da se nasumično generiše. Trči se po krovovima zgrada, bilborda, dizalica ili kroz same zgrade kroz staklo. Pri tome se pojedine zgrade urušavaju. Ponekada padne projektil ili deo neke građevineu koji kada udarite okončavate igru. Ovo su jedine dve iznenadne stvari koje vas mogu preprečiti a da nisu vidljive momentalno na ekranu.


Cilj je da pretrčite što dalje, razdaljina se meri u metrima. Rezultat se čuva na telefon i šalje na online bazu. Postoji dnevna, nedeljna, mesečna i all time rang lista. Voleo bih da znam kako su neki uspeli da pretrce 80000m! Rezultati se po želji mogu objaviti na Tviteru.

Junak se pokrće dodirom bilo gde na ekranu. Kratkim dodirom skace malo, dužim više.




Igrica se igra brzo. Učitava se brzo, posle gubitka života samo jedan klik vas deli od otpočinjanja nove igre, bez čekanja. Muzika je repetitivna ali interesantna. Cela igrica je odrađena od piksela u crno-belom izgledu.



U moru igrica retko se nađu jednostavna a dobra rešenja. Ovo je jedna igrica koja pokazuje da komplikovano nije i bolje.

Ako vam sve ovo deluje opširno, najbolje je da je sami probate i uverite se o čemu se radi.

Igricu možete kupiti za 2.99$ ili preuzeti besplatno odavde. Zahteva minimum iOS 3.1. Ukoliko nemate iUređaj, probajte online verziju.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: