Pronađi članak:

7. 10. 2010.

Las Vegas: Legendarni glumac Tony Curtis odnio svoj iPhone u grob


Tonyja Curtisa na posljednje je počivalište ispratilo oko 400 ljudi; pored njegove kćeri Jamie Lee i supruge Jill, i guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger održao je jedan od govora.
- Tony nije volio pokope. On je volio da to bude više, onako, kao proslava – rekla je na posljednjem ispraćaju Jill Curtis, njegova šesta i posljednja supruga uz koju je slavni glumac proveo zadnjih 12 godina svog života. U skladu s time, okupljeni su se dobro nasmijali gledajući projicirane odlomke njegovih slavnih komičnih uloga, uključujući i crtanog "Stonyja Curtisa" u "Porodici Kremenko", kojem je Tony Curtis dao glas parodirajući samog sebe, navodi Večernji.

Nakon punih vojnih počasti američke mornarice, u kojoj je Curtis služio u Drugome svjetskom ratu, na groblju Palm Mortuary & Cemetery u Las Vegasu službu je održao rabin Mel Hecht, koji je nakon toga pozvao za govornicu Arnolda Schwarzeneggera. Guverner Kalifornije spomenuo je da je Curtis bio dovoljno hrabar da se sa 80 godina slika gol za Vanity Fair, i sjetio se svojih početaka u Hollywoodu, kad mu je Curtis bio mentor; kad god su ga ismijavali zbog smiješnog imena i jakog naglaska, Schwarzenegger kaže da mu je Tony govorio:

- Ništa se ne brini, uspjet ćeš. I meni su to isto govorili kad sam došao ovamo pa sam ipak uspio.

Glumica Jamie Lee Curtis rekla je da je njen otac "uvijek bio pomalo meshuggah" ("luckast" na jidišu), ali uvijek pun života. Otac i kći dugo nisu bili u dobrim odnosima, ali su se kasnije pomirili i on je na njezinu filmsku karijeru bio ponosniji nego na svoju.

Među sedam počasnih nosioca lijesa bio je milijarder Kirk Kerkorian, kao i pjevačica Phyllis MacGuire i Kirk Douglas; Spartak je i pored poodmaklih godina skupio snage oprostiti se od svog Antinoja, kao i Gene Kilroy iz lasvegaškog hotela Luxor, gdje su poslije ispraćaja gosti otišli piti na da dostojno isprate velikog bonvivana. Po Curtisovoj želji, u grob su s njim pokopani njegovi omiljeni predmeti: šešir Stetson, Armanijev šal, iPhone i primjerak njegove omiljene knjige, romana "Anthony Adverse" iz kojeg je odabrao scensko ime.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: