Pronađi članak:

5. 3. 2011.

MobileNotifier: Tačna obavještenja



Svima nama je poznato koliko je slab sistem obavještenja iOS-a. Programeri Peter Hajas i Kyle Adams su odlučili da isprave ovu "nepravdu", te su totalno preradili ovaj sistem.

MobileNotifier ima tri zanimljive odlike:

Kao prvo, poruke obavještenja se pojavlju u prozoru koji se nalazi na vrlo zgodnom mijestu. Poruka se može ili pročitati odmah, ili ostaviti za "kasnije", a može se i ignorisati i nastaviti sa radom na svoj iUređaju. Dobijena poruka ne zaustavlja aplikaciju u kojoj se nalazite, i ostaće vidljiva sve dok odlučiti šta ćete uraditi sa njom.




Kao drugo, prazna mjesto u multitasking meniu zauzima AlertDashboard – prozor, u kojem se nalaze sva nepročitana obevještenja i ona koja su ostavljena za kasnije.

I na kraju, MobileNotifier dodaje još jednu "liniju" na LockScreen na kojoj piše koliko obavještenja imate.

Apple će nam najvjerovatnije predstaviti nešto slično ovome, u nekoj od budućih verzija iOS, a do tad ovako nešto mogu imati samo vlasnici jailbreak-ovanih urađaja. Ovaj mod je besplatan i nalazi se na sljedećem izvoru: http://phajas.xen.prgmr.com/repo

2 коментара:

  1. Ja sam ga koristio par dana, super radio ali onda je poceo da krahira pa ra deinstarlirah...

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam poceo da ga koristim ali nikako da provalim kako da odgovorim na sms onako odmh brzo, ne daje mi opciju nego samo da ga arhiviram ili obrisem :(

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: