Pronađi članak:

11. 4. 2011.

Apple odbio aplikaciju, pa posle na App Prodavnici lansirao istu takvu?



Ne postoji poznavalac prilika na mobilnom tržištu koji misli da su kriterijumi po kojima Apple određuje šta može, a šta ne može da se nađe na servisu App Store, dovoljno jasni i transparentni. Ponekad se, međutim, pojavi priča zbog koje se zaista zapitamo koji su pravi motivi kompanije.

Najnoviji takav slučaj je Ads Tube, aplikacija čija je mlada autorka teško optužila kompaniju zbog toga što je odbila njen rad, a posle sama objavila vrlo sličan softver. Inače, Ads Tube je aplikacija čiji je posao da grupiše iAds reklame u galerije, kako bi korisnici mogli da ih naknadno pregledaju na praktičan način.




Apple je, navodno, odbio da odobri ovu aplikaciju za distribuciju preko App Storea sa obrazloženjem da joj nedostaje funkcionalnost (kada samo pomislimo na silne iOS aplikacije čiji je jedini posao da puštaju nepristojne zvukove...). Kasnije je, međutim, kompanija lansirala sopstvenu aplikaciju iAd Gallery, koja praktično radi isti posao kao Ads Tube. Iz Applea još uvek nisu zvanično komentarisali optužbe.



iAd Gallery mozete preuzeti besplatno odavde.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: