Pronađi članak:

29. 4. 2011.

Pogledajte kako policija "čupa dušu" iPhoneu



Svi znamo da policija u razvijenim zemljama ima moderne forenzičke softverske alate za analiziranje hi-tech opreme korišćene tokom krivičnih dela , ali smo do sada o tome gledali samo u ne baš realnim holivudskim serijama. Ako želite da vidite kako to izgleda u pravom životu, pogledajte video koji smo pronašli na sajtu Gizmodo. Na njemu se vidi kako aplikacija imena Lantern 2, koju zaista koriste bezbednosne službe, bukvalno "čupa dušu" iPhoneu, i to za samo 15 minuta! Gizmodo ovu aplikaciju opisuje kao nevoravatno moćan alat sa veoma jednostavnim interfejsom. Dovoljno je samo povezati iPhone i prisnuti komadnu "Acquire".

Lantern 2 ne "čupa" samo očigledne podatke, već i "iz-minuta-u-minut" hronologiju vašeg dopisivanja, svaku sliku, Bookmarkse, Web "kolačiće", listu Skype poziva i chatova (ako je Skype instaliran na iPhone), listu svih baznih stanica na koje se telefon prijavljivao, zajedno sa njihovom koordinatama... Ma shvatili ste već i sami, iščupaće sve ono za što i niste znali da na telefonu postoji!




Ako vam se sada razvukao osmeh na licu i želite da odmah detaljno analizirate iPhone svoje drage ili dragog, znajte da nema ništa od toga - Lantern 2 je dostupan samo vladama i bezbednosnim agencijama. Bilo kako bilo, ako ste radili nešto zločesto, bolje vam je da uništite svoj iPhone nego da ga se dokopa policajac opremljen ovim softverom.



(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: