Pronađi članak:

5. 5. 2011.

The Daily pravi gubitke



"Novo vreme zahteva novo novinarstvo" - slogan je pod kojim je promovisan The Daily, prvo novinsko izdanje namenjeno samo tablet uređaju, iPadu.

Ipak, procena News Corpa, koji iza ovog projekta stoji, možda nije bila dobra. Ne samo da The Daily nije napravio zadovoljavajući profit u svom prvom kvartalu, već je napravio gubitke od 10 miliona dolara.

Imajući u vidu da je u projekat uloženo 30 miliona dolara, da je oformljena posebna redakcija koja okuplja stotinak novinara, može se zaključiti da su očekivanja Ruperta Merdoka, prvih čoveka News Corpa bila velika. On je u nekoliko navrata i izjavljivao kako su tableti, posebno iPad, savršene platforme za plasiranje vesti.




Ipak, u prvom kvartalu, The Daily je preuzet svega 800 hiljada puta, računajući i sve preuzete primerke za vreme trajanja besplatnog probnog perioda.

Iz ove kompanije, i pored gubitaka, ne stižu pesimistični komentari. Oni kažu da je tržište tableta još uvek u povoju, i da očekuju bolje rezultate u budućnosti.

U budućnosti bi trebalo da se pojavi verzija i za Android tablete, a do tada, korisnici iPada mogu se pretplatiti na ove novine na nedeljnom nivou, po ceni od 99 centi, ili godišnjem za 39,99 dolara.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: