Pronađi članak:

6. 5. 2011.

Napuštamo PC u korist tableta?



Mnogi su tablete okarakterisali kao post PC uređaje, a dosta se polemisalo i oko toga da li su iPad, i slični uređaji, poslali PC u penziju?

Sudeći prema istraživanjima koje je sprovela kompanija Nielsen, na putu su da to učine, jer korisnici tableta sve manje koriste svoje desktop i laptop računare.

Na pitanje koliko su se njihove navike korišćenja PC-a promenile od kad su kupili tablete, 35 procenata ispitanih je odgovorilo da ih koriste znatno manje ili ne uopšte, od čega 32 posto je reklo da ih koristi ređe, dok je 3 posto ispitnika potpuno prestalo sa korišćenjem desktop računara nakon što su nabavili tablet.




Kao glavni razlog pomeranja svojih aktivnosti na tablet, najveći broj njih istakao je prenosivost ovih uređaja. Pored toga, tablete koriste više i zbog jednostavnosti korisničkog interfejsa, operativnog sistema i činjenice da se on puno brže podiže.

Osim što sve manje koriste računare, u korist tableta, opada vreme korišćenja i igračkih konzola, ali i e-čitača. Ipak, segment na koji tableti nisu imali toliko uticaja su smartfoni, samo 13 posto ispitanih je reklo da ih manje koristi od kada poseduje tablet.

Istraživanje je sprovedeno u Americi, a grafikon možete pogledati ovde.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: