Pronađi članak:

9. 5. 2011.

Prenos broja na druge operatere moguć od 1. jula



Prenos broja mobilnog telefona na drugog mobilnog operatera biće moguć od 1. jula, izjavila je Jasna Matić, državna sekretarka za digitalnu agendu. Kako prenose srpski elektronski mediji, Matićeva je objasnila da je uvođenje ove usluge više puta odlagano zbog ponavljanja tendera za nabavku opreme.

On je, međutim, dodala i da je 1. jul definitivan rok, kao i da je oprema već u fazi testiranja, te da nijedan od tri srpska operatera nema pritužbe na njen rad. Kao što je i ranije najavljivano, državni organi ne očekuju da će veliki broj korisnika migrirati na druge operatere, ali se ova usluga vidi kao veoma važna iz ugla konkurentnosti.

Korisnici će za prenos broja plaćati naknadu od 200 dinara novom operateru, a nakon prenosa, novi operater će starom morati da plati 1.000 dinara.




Operateri imaju mogućnost odbijanja zahteva za prenosom u slučaju da je korisnik manje od tri meseca kod trenutnog operatera, ili u slučaju neplaćanja dugovanja.

Naime, sama činjenica da će korisnici ubuduće moći veoma lako da pređu na usluge drugog operatera, bilo zbog bolje cene, povoljnijih telefona uz ugovore, boljeg mobilnog Interneta i sl, a da pritom zadrže svoj broj, zajedno za pozivnim brojem, obavezaće telekomunikacione kompanije na bolje usluge, bolji kontakt sa svojim korisnicima, te mnogo kreativnije programe lojalnosti.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: