Pronađi članak:

6. 5. 2011.

"Tehnički nokaut" od 9. do 13. maja



Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji će okupiti oko 700 izlagača iz 28 zemalja, održaće se od 9. do 13. maja na Beogradskom sajmu i predstaviće savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, robotike, bežične komunikacije i drugih oblasti.

Na 55. Sajmu tehnike, koji će u ponedeljak otvoriti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, biće predstavljeno oko 170 tehnoloških noviteta, a čak 77 njih je iz oblasti Integra, odnosno kompjuterske integracije i automatizacije svih procesa.

Na sajmu će, kako je najavljeno, biti predstavljena i 34 nova proizvoda iz oblasti klimatizacije, elektroenergetike, elektronike i rasvete.




"Ova najstarija sajamska manifestacija u Beogradu, koja se održava od 1937. godine, okupiće oko 350 izlagača iz Evrope, zemalja regiona, zatim Japana i Koreje, a prvi put predstaviće se i izlagači iz Kine", najavila je pomoćnica šefa projekta Beogradskog sajma Milena Ristić.

Ona je naglasila da će na Sajmu tehnike, koji se održava pod sloganom "Tehnički nokaut", biti organizovane nacionalne izložbe Češke, nemačke regije Hesen iz Visbadena i Slovačke, dok će Hrvatska i Slovenija imati grupne nastupe izlagača.

Tradicionalno najviše izlagača dolazi iz Nemačke, Češke, Austrije i Italije, rekla je Ristić i dodala da će se i ove godine predstaviti kompanije koje štandove na sajmu imaju već 30 godina, među kojima su "Krušik" iz Valjeva, "ABS Minel" iz Beograda, "Metalac" iz Gornjeg Milanovca i zagrebački "Končar".

U okviru grupnog izlagačkog koncepta predstaviće se i Privredna komora Srbije, koja će na svom štandu organizovati susrete privrednika iz zemalja članica CEFTE.

PKS će na sajmu tehnike, zajedno sa Privrednom komorom Luksemburga i nemačkom kompanijom "Handverk internacional", organizovati i susrete poslovnih ljudi "Bi tu fer" (B2fair).

Na sajmu će biti predstavljen i inovativni javni solarni punjač mobilnih telefona, nagrađeni eksponat sa nedelje održivog razvoja koju je organizovala Evropska komisija.

Punjač, koji je inovativna firma "Stroberi tim" (Strawberry), sastavljena od grupe studenata sa Elektrotehničkog, Mašinskog, Fakulteta organizacionih nauka i Fakulteta dramskih umetnosti sama projektovala, dizajnirala i realizovala, ima 16 tipova džekova za različite vrste mobilnih telefona.

Kompanija "Telekom Srbija" otkupila je od ovih mladih proizvođača jedan aparat, koji košta oko 25.000 evra i on će uskoro biti postavljen u Beogradu, a prvi javni solarni punjač u Srbiji kupila je nedavno opština Obrenovac.

Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 časova, osim poslednjeg dana održavanja, kada će biti otvoren do 17 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, za učenike i studente stručnih škola i fakulteta cena ulaznice je 50 dinara, dok je cena parkinga 150 dinara na sat.

(mondo.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: