Pronađi članak:

20. 5. 2011.

Tržištu isporučeno 430 milijuna mobitela; najveći dobitnici Apple i HTC, a gubitnik Nokia



Analitičari Gartnera objavili su svoje najnovije podatke o tržištu mobilnih uređaja u prvom kvartalu ove godine. Kao što je iz naslova vidljivo neki proizvođači su profitirali dok su neki postali gubitnici.

Idemo redom. Ukupno gledajući tržištu je tijekom prvog kvartala 2011. isporučeno 427,8 milijuna mobilnih uređaja, što je porast od 19 posto u odnosu na prošlogodišnje podatke. Od ove brojke 100,8 milijuna otpada na smartphone uređaje, a koji bilježe porast od 85 posto u odnosu na podatke iz 2010.

Na prvom mjestu proizvođača i dalje se drži Nokia, a koja je tržištu isporučila 107,5 milijuna uređaja. Pogledaju li se prošlogodišnji podaci ova kompanija izgubila je udio od 5,5 posto, a i ovo joj je najmanji broj isporučenih uređaja još od davne 1997. godine.




Ostali gubitnici udjela su Samsung, LG, Motorola i Sony Ericsson koji su svaki izgubili pokoji postotak u odnosu na prošlogodišnje podatke dok su dobitnici kvartala Apple, ZTE i HTC. RIM nije niti izgubio, niti dobio ni promila na svom udjelu na tržištu mobilnih uređaja.

Pogledajte kako podaci izgledaju u tablici:



(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: