Pronađi članak:

10. 5. 2011.

U Srbiji poskupljuje fiksni telefon



Direktor RATELA-a Milan Janković, najavio je danas da će za dva meseca poskupeti cene lokalnog poziva u fiksnoj telefoniji, prenosi Blic. "Cena lokalnog poziva na sadašnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća", rekao je on na prezentaciji studije "Tržište telekomunikacija u Srbiji u 2011. godini".

Janković je rekao da će RATEL do kraja maja doneti odluke o rebalansu cena u fiksnoj telefoniji, čime će biti rešen "urgentan problem" jako niskih cena lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji. Cene impulsa u domaćem telefonskom saobraćaju poslednji put su povećane 1. januara 2009. godine, i to za 33 odsto, iako je (tada jedini) fiksni operater Telekom Srbija dobio odobrenje da ih poveća i za 100 odsto.

Prema podacima Ratela, u Srbiji je prošle godine registrovano ukupno 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od tih usluga bio je 421 milion evra.




Tokom nagađanja oko prodaje Telekoma Srbija, jedan od najjačih argumenata protivnika prodaje ovog preduzeća bila je upravo cena usluga, jer se pretpostavljalo da bi novi vlasnik odmah doneo novi, nepovoljniji cenovnik.

U Srbiji je prošle godine počeo sa radom drugi operater fiksne telefonije, kompanija Orion Telekom, a licencu za tu vrstu usluga ima i Telenor Srbija.

(mobihobi)

1 коментар:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: