Pronađi članak:

24. 5. 2011.

Yahoo Mail dobija "fejslift"



Yahoo Inc. će svom popularnom email servisu uraditi dugo obećavani fejslift kako bi ga učinio privlačnijim za sve brojnije korisnike Facebooka, Twittera, Googlea i drugih onlajn alternativa za komunikaciju.

Promene su nadograđene na redizajnirani email format koji je Yahoo počeo da testira još u oktobru a oko 277 miliona registrovanih korisnika biće u narednih nekoliko nedelja prebačeno na novu verziju.

Ove promene će omogućiti sinhronizaciju sa Facebook i Twitter nalozima na koje ćete moći da postujete preko Yahoo email boksova. Novi servis će biti dvaput brži i podržavaće attachmente do 100 MB.




Tu su i bolja kontrola neželjene pošte i mogućnost ćaskanja sa prijateljima koji su ulogovani na Facebook, Windows Live i Yahoo Messenger.

Za izgled inboxa moći ćete da birate između 50 različitih tema, a imaćete i mogućnost brojnih drugih aplikacija.

All My Purchases omogućiće vam da na jednom mestu imate sve online narudžbine, Unsubscriber će vam olakšati posao oko odjavljivanja sa raznih mejling listi, YouSendIt će vam pomoći da prikačite velike fajlove uz poruke...

Uz nov sistem pretrage moći ćete da rezultate sortirate preko pošiljaoca, imena fajla u attachmentu, datuma ili lokacije foldera.

Korisnici mogu da sami nadograde svoj sistem na ovoj adresi ali možda to neće biti dostupno za sve istog trenutka jer iz Yahooa kažu da će procedura trajati nekoliko nedelja. Proverite da li je na vasem nalogu omogucana nadogradnja odlaskom na Yahoo! Mail.

Yahoo se nada da će ove promene pomoći u privlačenju i zadražavanju email korisnika u vreme kad sve više ljudi bira suparnički Gmail servis kojim rukovodi Google.

Iako je Yahoo servis i dalje veći od Gmaila, on je poslednje godine počeo da gubi tlo pod nogama. Do aprila imao je 277 miliona korisnika, što je 3 miliona (ili 1 odsto) manje u odnosu na prošlu godinu, prema podacima comScore Inc. Gmail je za isto vreme porastao za 24 odsto i sad ima 220 miliona korisnika.

Najveću korist Gmail je izgleda imao na štetu Microsoftovog Hotmaila, koji je i dalje svetski lider sa 327 miliona korisnika, ali je u poslednjih godinu dana izgubio 27 miliona (8 odsto).


(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: