Pronađi članak:

13. 6. 2011.

Google sprema offline navigaciju preko Google Mapsa



Prema informacijama sa holandskog sajta All About Phones, Google za leto sprema nešto što će mnoge navigacione kompanije na svetu naterati da se pošteno preznoje. Radi se o verziji Google Mapsa koja će moći da radi i "offline". Naime, iako neosporno odličan, servis Google Maps donedavno nije bio pravo rešenje za korisnike koji nisu imali postpejd pakete sa mobilnim Internetom. U ranijim verzijama, Google Maps je čak zahtevao stalnu Internet konekciju, jer su se najsvežije mape uvek iznova "svlačile" na korisnikov telefon, u zavisnosti od njegove maršute. To je moglo dovesti do velikih troškova za mobilni prenos podataka.

Pre nekog vremena, Google je nadogradio svoj Maps tako da se mape mogu unapred "keširati" za određeni region, ali se ljudima koji mnogo putuju i dalje nije isplatio rizik da u nekoj stranoj zemlji mape moraju preuzimati iz rominga. Ukoliko bi Google zaista ponudio pravi offline Google Maps, kompanije kakve su NDrive i Garmin dobile bi zaista prejakog konkurenta. Ne samo da je dobar, ovaj servis je i besplatan, brzo se unapređuje i stiže sa apsolutno svakim Android telefonom.




Nažalost, Google i dalje nema upotrebljive turn-by-turn mape za našu zemlju, pa je vozačka navigacija preko Google Mapsa ovde još uvek neupotrebljiva. Nadamo se da bi i to moglo da se promeni u narednom periodu, naročito u svetlu činjenice da Internet gigant otvara regionalnu kancelariju u Zagrebu.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: