Pronađi članak:

8. 6. 2011.

Nintendo predstavio novi Wii



Pet godina nakon predstavljanja originalne Wii konzole, Nintento je, kako je i obećano, predstavio njenog naslednika na sajmu E3.

Ključna karakteristika novog Wii U, kako se ova konzola zove, je kontroler nalik tabletu, sa 6,2 inčnim ekranom osetljivim na dodir. Na ovom kontroleru prikazuju se informacije koje upotpunjuju iskustvo igranja, kažu iz Nintenda, tako što, na primer, pomoću postavljene prednje kamere igrači mogu uspostaviti video chat sa drugim igračima.

U kontroler je ugrađen i žiroskop i akcelerometar, a ukoliko je Wii U priključen na televizor, a neko drugi želi da gleda televiziju, nije potrebno prekidati igru, već se ona može ostaviti na ekranu kontrolora.




Na njemu se može i crtati, a iz Nintenda naglašavaju da Wii U kontroler ipak nije, i ne može se koristiti kao prenosiva konzolea, jer je povezan, bežično, sa konzolom.

Izvršni direktor Nintenda, Satoru Ivata, rekao je da se granice koje dele igrače brišu, i da je cilj inovacija koje razvijaju u Nintendu da "usluže" svakog igrača.

"Ovaj uređaj je dizajniran tako da odgovara svim ljudima, naročito posvećenim i ozbiljnim igračima", rekao je on.

Nintendo Wii U će se u prodaji neći tek sledeće godine, i to u periodu između aprila i decembra, a očekivana cena nije poznata.

Na koje sve načine će budući korisnici moći da koriste svoj Wii U, pogledajte u promo videu.



(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: