Pronađi članak:

30. 6. 2011.

Od sutra moguć prenos broja telefona



Sva tri domaća mobilna operatera, MTS, Vip Mobile i Telenor, od sutra će omogućiti prenošenje telefonskog broja iz jedne mreže u drugu. MTS je najavio da će za prelazak u tu mrežu naplaćivati simboličnu cenu od jedan dinar, umesto 200 dinara koliko je predviđeno pravilnikom Ratela. Telenor i Vip najavljuju da će i oni te troškove preuzeti na sebe. Pravilnikom Ratela o prenosivosti broja u mobilnim telekomunikacionim mrežama, koji je objavljen u novom Službenom glasniku, predviđeno je da firme i građani mogu da zadrže kompletan broj. Postupak promene operatera može da traje najviše oko četiri dana, saznaje Blic.

Zahtev za prenos broja podnosi se operateru u čiju mrežu korisnik želi da pređe. Zatim se u roku do dva dana proverava da li su ispunjeni uslovi za prenos broja. Ratel je predvideo da, ukoliko su uslovi ispunjeni, postupak prenosa broja mora da se obavi u roku kraćem od dva radna dana. Prvi dan se računa ako se zahtev podnese do 14 časova, a a posle tog vremena rok teče od narednog dana.




Prenošenje broja može da se odbije ukoliko je zahtev netačan ili nepotpun, ukoliko pripejd korisnik nije registrovan ili se traži prenos broja iz vezane serije ili korisničke grupe. Ne mogu preneti ni brojevi za koje se utvrdi da su ukradeni, nepostojeći i privremeno ili trajno isključeni iz mreže. Prenos broja može da se odbije i u slučaju da je korisnik manje od tri meseca u mreži davaoca, kao i u slučaju neplaćenih dugovanja iz pripejd ugovora.

Prema podacima Ratela, tri srpska operatera mobilne telefonije zajedno imaju više od 10 miliona izdatih brojeva. Svi operateri najavljuju dolazak novih korisnika u svoje mreže, a nadaju se da će konkurentijim uslugama zadržati postojeće.

Za više informacija kontaktirajte svog operatera, u nekoj od njegovih poslovnica ili putem Call centra.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: