Pronađi članak:

13. 6. 2011.

Šta će sve moći kamera iPhonea sa novom verzijom iOS-a?



Novi iOS 5 stiže na jesen, a do tada, stiže nam i sve više informacija o svim poboljšanjima koja će doneti. Kao što smo već pisali, ozbiljan upgrade dobio je i interfejs za rad sa kamerom.

Tu je, najpre, editor fotografija, sa kojim jednostavno možete napraviti brze korekcije neke fotke pre nego što je podelite preko Facebooka ili maila. Kada je u pitanju samo snimanje, pohvalno je što kameru na novom iOS-u možete "otvoriti" direktno iz lock-screena (tj. kada je telefon zaključan), a to može biti i te kako korisno kada, na primer, naletite na jedinstvenu životnu situaciju koja zahteva da brzo reagujete.




Uz to, ubuduće ćete moći da "zaključate" fokus i ekspoziciju za izbarano mesto kadra, a fotku ćete moći da usnimite i jednostavnim pritiskom na taster za pojačavanje zvuka. To je i te kako pohvalno, pošto iPhone (barem dosadašnji modeli) nema poseban taster za kameru, već se "okidanje" vrši preko ekrana.

Prema poslednjim informacijama, ovo će važiti čak i za Volume Up taster na handsfree slušalici, što zaista može biti vrlo zanimljivo u praksi. Primera radi, možete krišom nešto slikati dok drugi misle da samo razgovarate sa nekim i sl...

Pogledajte šta na sve očekuje i iOS 5 ovde.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: