Pronađi članak:

23. 7. 2011.

iOS 5 beta 4 dostupan developerima



Četvrta beta verzija iOS 5 operativnog sustava je u rukama developera, koje su novine?

Apple je registrovanim developerima proslijedio već četvrtu beta verziju iOS 5 firmwarea, dakle, druga “beta” u posljednja dva tjedna. Sa svakom novom beta verzijom polako se slažu kockice na WWDC-u najavljenih novotarija. Iako je u rukama developera tek nekoliko sati prvi izvještaji o promjenama u odnosu na iOS 5 beta 3 već polako pristižu.




Upozorenje! Ako niste registrovani Apple developer ruke dalje od instalacije iOS 5 beta verzija jer svoj iPhone/iPod touch/iPad možete pretvoriti u skup dodatak ladice!

Najvažnija je novost da je Apple konačno “u pogon” pustio dugoočekivani sustav OTA (over the air) update-a. Da budemo precizniji, cijeli iOS 5 beta 4 dostupan je kao jedan OTA update od, približno, 130 MB. S obzirom da cijeli ipsw file iOS 5 beta zauzima više od 820 MB, možemo vidjeti kako će ovi manji update-i biti praktični korisnicima u budućnosti. OTA update na beta 4 dostupan je samo developerima čije uređaje pokreće iOS 5 beta 3. Pored nove metode, naravno, dostupan je i provjereni sistem updatea preko iTunesa. Apple upozorava da OTA update briše fotografije sa uređaja te da će se iste morati ručno “vratiti” putem iTunesa. Kao i obično, nova “beta” ispravlja značajan broj propusta prijavljenih u prethodnoj verziji i donosi dodatnu optimizaciju brzine na svim uređajima. Dakle, ništa novo? Ne, ima još koja novina:

  • Bežična sinkronizacija sada je omogućena i na računalima koje pokreće Windows (prijašnje beta verzije nudile su ovu opciju samo za Mac računala).
  • AirPlay sada podržava video sadržaje iz svih aplikacija i na svim internet stranicama.

iOS 5 bi do “običnih smrtnika” trebao doći nekad početkom septembra, zajedno sa iPhoneom 5.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: