Pronađi članak:

24. 7. 2011.

iPhone 5 izlazi sa prednjim LED indikatorom za notifikacije?



iPhone 5 blogosfera se ponovo zagrijava glasinama, i kao i prije izlaska svakog novog iUređaja, glasina nikad dosta.

Prema najnovijim izjavama, “bezimena” osoba iz Cupertina koja ima pristup ovoj vrsti informacija je izjavila da kao će iPhone 5 imati dvije LED diode, međutim obe neće biti na pozadini iPhonea 5. Također, obje se neće koristiti za LED blic za kameru kako se dosad pričalo, nego će jedna od njih stajati na prednjoj strani iPhonea i bit će korištena kao notifikator za sms poruke, propuštene pozive, nove e-mailove, te ostale stvari koje bi Cydia developeri mogli smisliti sa ovim novim hardware tweakom.

Ako je ovo istina, to bi značilo da je Apple posudio ovaj dizajn direktno sa Blackberry telefona, od kojih većina ima neku verziju LED notifikacije. U novoj verziji iOS-a 5, Apple je ugradio i posudio mnoge ideje, što od App Store developera, što od Cydia developera, tako da me ne bi začudilo kada bi se ovaj dodatak pokazao na novom iPhoneu. Na kraju krajeva, dio novog iOS-a 5 ima mogućnost prilagođavanja vibracijskih notifikacija.




Također, u Cydia-i već postoji MissedReminder Tweak koji vam omogućavaju LED notifikaciju na iPhoneu 4 putem blica, ali očigledno nisu toliko efektivne jer je LED bljeskalica na pozadini iPhonea 4.

Kao i sa svim glasinama, i ova bi mogla biti samo špekulacija.

Na sreću, ovaj put moramo čekati samo par mjeseci da vidimo hoće li se ove glasine obistiniti ili ne.

Što mislite? Da li je ovo uopće potrebno na iPhoneu? Ili bi bila dobra ideja?

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: