Pronađi članak:

12. 7. 2011.

Microsoft prodao 400 milijuna licenciranih Windowsa 7



Worldwide Partner Conference danas je poslužio za ponavljanje svega što je Microsoft ostvario ali i onoga što će tek doći. Osim impresivne brojke od 400 milijuna Windows 7 licenci te 100 milijuna prodanih kopija Office 2010 paketa, tu su još i najave za Windowse 8, integraciju sučelja većine uređaja u budućnosti i…

…još mnogo toga. Nevjerojatno je kako se Windowsi 7 i dalje prodaju brzinom od 7 licenci u sekundi a da za svaki zarađeni dolar Microsofta njegovi partneri zarade 8.70$. Više od 20% računala s pristupom internetu vrte upravo sedmicu. Statistike zbog kojih gigant ima pravo biti sretan (a i koje su bile razlog neobičnom skoku u cijeni dionica nedavno).




Što se tiče osmice – sljedeće verzije windowsa koja bi trebala biti optimizirana za čitavu lepezu uređaja, uključujući i tablete već od ranije poznate informacije su samo ponovljene. Sve su prilike kako je beta izdanje još uvijek (pre)daleko.

Veliku pažnju Microsoft poklanja korištenju Metro dizajnerskog jezika kroz sve njihove sustave. Nedavno osvježeni Xbox software ga također donosi, uz dodatak Windowsima 8 te Windows Phone platformi. Čim se pojavi još informacija, post će biti osvježen.

Evo i kratkog filmića koji pokazuje powerpoint slajdove u Metro izdanju:



(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: