Pronađi članak:

27. 7. 2011.

Naloženo zatvaranje dve lažne radnje Apple-a u Kini



Kineski zvaničnici naložili su da se zatvore dve od pet lažnih prodavnica američke kompanije "Epl" koje su otkrivene u Kuenmingu, gradu na jugozapadu Kine, dok je istraga u toku, objavljeno je danas na zvaničnoj internet stranici ovog grada.

Prema izveštaju lokalnih novina, policija nije mogla da ništa da preduzme u preostale tri radnje koje su imale istaknut znak i logo "Epla", jer u njima nisu pronađeni lažni "Epl" uređaji, prenela je agencija AP.




Istraga je pokrenuta nakon što je jedna Amerikanka koja živi u Kuenmingu prošle nedelje na svom blogu objavila slike tri radnje koje su se predstavljale kao ovlašćene "Epl" prodavnice. Ona je rekla da su prodavnice bile verne kopije prepoznatljivih "Eplovih" radnji, sa spiralnim stepenicama i plavim uniformama zaposlenih.

Američki proizvođač "ajfona" i drugih popularnih uređaja ima četiri zvanične prodavnice u Kini - dve u Pekingu i dve u Šangaju, dok veći broj prodavnica tehničke robe ima pravo prodaje "Eplovih" proizvoda.

Naglo širenje lažnih radnji odraz je sporog napredovanja kineskih vlasti u borbi protiv neobuzdane piraterije i široko rasprostranjene proizvodnje kopiranih artikala, što predstavlja najveću prepreku u odnosima sa trgovinskim partnerima. (Economy.rs, Tanjug 26. jul 2011.)

(economy.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: