Pronađi članak:

5. 7. 2011.

Nova Opera (mobile i mini)



Kompanija Opera Software objavila je nove verzije svojih popularnih browsera Opera Mobile i Opera Mini. "Punokrvna" Opera Mobile u verziji 11.1 sada podržava rad sa Googlevim glasovnim pretraživanjem, a tu su i nove auto-complete funkcije za reči i adrese koje unosite u polja browsera.

Pretraživati sada možete direktno iz address-bara, pri čemu vam se sa svakim ukucanim slovom sužava izbor automatskih predloga. Kada je u pitanju verzija ove aplikacije za Android Honeycomb tablete, kompanija je dodala i eksperimentalnu podršku za Flash, što je svakako dobra vest.

U verziji 6.1, Opera Mini donosi slična unapređenja. I ona sada podržava glasovno pretraživanje i nove auto-complete funkcije. Naravno, najjači adut ovog browsera ostaje kompresija Internet saobraćaja pre nego što on stigne do korisnika, čime se štedi na Internet protoku i dobija na brzini. Uprkos nekim žrtvama na poljima funkcionalnosti i podrške za nove Web tehnologije, Opera Mini ostaje odlično rešenje za vlasnike starijih telefona.




Opera Mobile 11.1 je dostupna za platforme Android, Symbian/S60, Maemo i MeeGo, a Opera Mini 6.1 postoji u verzijama iOS, Android, Symbian/S60 i BlackBerry, kao i, naravno, u Java verziji. Oba browsera su već dostupna za preuzimanje i potpuno su besplatni.

http://www.opera.com/mobile/

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: