Pronađi članak:

16. 7. 2011.

WhatsApp Messenger: Aplikacija koja bi mogla da zameni SMS


Ako ste osoba koja voli da šalje SMS i nikada vam nije dosta poruka u paketu operatera, pe želite uštedeti nešto novaca, onda je WhatsApp Messenger aplikacija za vas. WhatsApp Messenger je aplikacija za slanje besplatnih poruka među mobilnim telefonima, koja omogućuje razmenu poruka bez plaćanju troškova SMS-a. Nešto slično iMessage App-u koji treba da izađe u iOS-u 5.

WhatsApp aplikacija dostupna je za sve modele pametnih telefona: iPhone, BlackBerry, Android i Nokia, koji nakon instaliranja aplikacije WhatsApp mogu između sebe, jedni s drugima, besplatno izmjenjivati poruke. Aplikacija košta samo $0.99.



Radi se o jako dobroj aplikaciji punoj funkcionalnosti koja omogućuje komunikaciju tekstualnim, ali i video, audio i slikovnim porukama između pametnih telefona. To znači da ne morate plaćati SMS-ove mobilnim operaterima, nego praktički možete besplatno komunicirati s prijateljima, porodicom i drugim korisnicima. Naravno, i oni moraju imati instaliranu aplikaciju na svojim pametnim telefonima.



Za razmenu poruka koristi se prenos podataka, što znači 3G ili WiFi. Sudeći po iskustvima korisnika, reč je o vrlo pouzdanoj aplikaciji. Mnogi je koriste zbog toga jer poruke ne kasne kao kod nekih drugih aplikacija sličnog tipa, a to je jedna od najvažnijih stvari kod ovakvih tipova aplikacija.



Program takođe nudi deljenje lokacije, što znači da možete prijatelju poslati vašu trenutnu lokaciju. Svi prijatelji iz imanika koji imaju instaliran WhatsApp biće automatski prepoznati po instalaciji aplikacije u odeljku Favorites.

Na kraju sve sažeto u jedno:

  • Jednom kada vi i vaši prijatelji preuzmete aplikaciju, možete koristiti za komunikaciju koliko god želite. Pošaljite milion poruka dnevno vašim prijateljima, i to besplatno. WhatsApp koristi internet vezu 3G/EDGE ili WiFi kada je dostupan.
  • Multimedija: Pošaljite video, slike glasovne beleške za svoje prijatelje i kontakte.
  • Nema korisničkih imena. WhatsApp radi s telefonskim brojem.
  • Nema potrebe za LOG IN ili LOG OUT. Uz push obaveštenja, WhatsApp je uvek uključen i uvek spojen.
  • Offline poruke. Čak i ako ste propustili push obaveštenja ili isključili telefon, WhatsApp će uvijek zapamtiti vaše nepročitane poruke i pokazati vam ih pri sledećem pokretanju aplikacije.
  • Status s kojim možete obavijestiti kontakte, ako ste zauzeti, na sastanku, u teretani ili na raspolaganju za ragovor.
  • I mnogo više: Share location, prilagođenu pozadinu i još mnogo toga.

I na kraju, mišljenje o aplikaciji je vrlo pozitivno, definitivno se isplati skinuti je za vaš iPhone ili iPod touch, ali i bilo koji drugi smartphone.



Besplatno preuzimanje odavde. iTunes stranica za kupovinu (0.99$). Oficijelna stranica WhatsApp Messengera. Nasa galerija iPhone aplikacija.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: