Pronađi članak:

1. 8. 2011.

iPad, iPhone i ostale gadgete uskoro će izrađivati isključivo roboti



Koliko god jeftinu radnu snagu da je moguće pronaći, poglavito u zemljama trećeg svijeta, ipak se radi o ljudima. S obzirom da smo od krvi i mesa ponekad smo nezadovoljni, nesretni, umorni te patimo od sličnih boljki, a koje u proizvodnim pogonima dovode do pada produktivnosti. Upravo iz ovog razloga ekipa najveće tvornice na planeti, Foxconna.

Predstavnici Foxconna, grada tvornice u kojem prema nekim procjenama živi i radi oko 400.000 ljudi, najavili su svoj trogodišnji plan tijekom kojeg bi u proizvodnju trebali implementirati oko jedan milijun robota. U prvom valu zamjena radnika, do kraja sljedeće godine, u Foxconnu će raditi 300.000 robota.




Ako ste kojim slučajem zaboravili Foxconn je ona sporna tvornica na jugu Kine koja je postala poznata po tome da se u njoj radnici zbog loših uvjeta rada samoubijaju, a koja izrađuje gadgete u kojima svakodnevno uživamo. Foxconnovci su ‘krivi’ za Appleovu ‘i’ seriju uređaja, Sonyjev PlayStation, Nokijine mobitela te gadgete kompanija pput Acera, Della, Microsofta i mnogih mnogih drugih…

(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: