Pronađi članak:

12. 8. 2011.

Password Pilot: Automatsko ispisivanje lozinke na App Store-u



Da li mrzite konstantno upisivanje lozinke u App Store na iPhonu prilikom skidanja aplikacija?

Nekada davno kada je App Store tek poceo sa radom niste morali upisivati lozinku za svaki moguci download. Medjutim nakon par legalnih tuzbi i problema, Apple je napravio postojece pravilo gdje prije svakog downloada (cak i besplatnog) morate upisati svoju lozinku.

Ako imate malo duzu i bolje zasticenu lozinku onda znate da je upisivanje lozinke svaki put pravi “pain in the ASS!” Narucito ako pogresno upisete lozinku… Ah….

Nego srecom i za to ima jailbreak tweak. Radi se o PasswordPilot Tweaku koji mozete skinuti besplatno sa Cydia storea.

Ovaj tweak se nalazi u Fillippo Biga repou koji mozete naci ovdje: http://filippobiga.me/repo/




Nakon sto ga nadjete, skinete i instalirate u Cydiai, dobicete novu aplikaciju u Settings/Postavkama na iPhoneu. Ovdje mozete ubaciti svoju App store lozinku koja ce se automatski upisati sljedeci put kada ste na App Storeu.



Nakon toga, svaki put kada vas App Store pita da ukucate lozinku ovaj tweak ce je automatski ubacti za vas.

Mali problem sa ovim tweakom je to sto ako namjeravate izgubiti uredaj ili ga cesto dajete svom djetetu, onda bi doticna osoba mogla skinuti dosta aplikacija preko vaseg App Store racuna. Naravno za nas ostale koji koristimo App store stalno u potrazi za novim i boljim appovima ovo je odlican tweak.

Jos jedna od stvari koje nerviraju je to sto svaki put kada skinete aplikaciju App Store se zatvori te ode na stranicu sa doticnom aplikacijom. Sto ako zelite skinuti vise aplikacija od jednom. Za to mozete koristit StayOpened tweak o kojem smo vec pisali. Ova dva tweaka u kombinaciji jedan sa drugim prave App Store puno bolje i lakse mjesto za skidanje Appova.

Javite nam sto mislite o ovim tweakovima i ako ih vec koristite.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: