Pronađi članak:

7. 8. 2011.

Tinejdžeri vole BlackBerry, odrasli iPhone



Britanskih Ofcom, regulatorno telo u oblasti telekomunikacija, objavio je svoj godišnji izveštaj u kom otkriva kako su smartfoni promenili društveni život ljudi.

Osim podatka da je 37 posto odraslih i 60 posto tinejdžera izjavilo da je u velikoj meri zavisno od svojih smartfona, zanimljiv je podatak da 32 posto odraslih korisnika smartfona reklo da je iPhone njihov omiljeni uređaj, dok je kod mlađe populacije najpopularniji BlackBerry, sa 37 posto.

Potvrdu zavisnosti od smartfona, Ofcom iznosi u vidu podataka o tome koliko ljudi koristi svoj smartfon tokom obroka - 23 posto odraslih i 34 tinejdžera, ali se mnogi od njih ne odriču komunikacije putem smartfona ni kod su u toaletu (u procentima 47 posto tinejdžera i 22 posto odraslih).




Više žena korisnika smartfona ima među tinejdžerima, 52 posto, dok je njihov procenat u odrasloj populaciji smartfone korisnika 42 posto.

Mlađi više napuštaju tradicionalne medije u korist smartfona, 23 posto tinejdžera reklo je da manje gleda televiziju, a 15 posto njih da čitaju manje knjiga od kada poseduju smartfone.

Prema podacima do kojih je Ofcom došao, 47 posto britanskih tinejdžera poseduje smartfon i 27 posto odraslih, a procenat domova koji imaju pristup internetu u 2011 godini iznosi 76 posto.

Većina odraslih korisnika smartfona, 59 posto, isti je kupila u proteklih 12 meseci.

Izveštaj u celini možete preuzeti ovde, a deo o korišćenju smartfona na ovoj adresi.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: