Pronađi članak:

24. 8. 2011.

U Tajvanu cveta prodaja knjige s likom Stevea Jobsa



Iako su mnogi predstavili ovu vijest kao lažnu biografiju Stevea Jobsa u Kini, stvar je ipak nešto benignije prirode. Riječ je o savjetima za mlade, koji pak dolaze (na ovaj ili onaj način) baš od Appleovog vrhovnog vođe.

Iako nije riječ o lažnoj biografiji, teško je zaustaviti lavinu kakvu može stvoriti samo Internet. Jedna krivo protumačena vijest leti brže od one dosadnije, stvarne verzije događaja. Ona ide nekako ovako: prošli mjesec je u Tajvanu knjiga naslovljena “11 savjeta za tinejdžere od Stevea Jobsa” došla u top pet bestsellera u financijskog kategoriji.




Naslov se može protumačiti (a očito i prevesti) na više načina. Ili ju je pisao Jobs (nije), ili je neki marljivi autor u nju jednostavno strpao sve što smatra dobrim potezima koje mogu odraditi tinejdžeri kako bi postali uspješni(ji).

Što god se mislilo o ovome, u pitanju je Tajvanski bestseller. Preporuku za čitanje treba potražiti negdje drugo, bilo za čitanje ovoga ili za službenu biografiju koja bi trebala izaći krajem godine. Konichiwa (točno, to nije tajvanski). :)

(gadgeterija)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: