Pronađi članak:

13. 9. 2011.

Analitičari tvrde kako će iPhone 5 biti sličan iPhoneu 4



U očiglednom nedostatku novih, počinju se, po ko zna koji put reciklirati stare glasine. Ovaj put Ming-Chi Kuo, analitičar priznate tvrtke Concord Securities, tvrdi da je “secirajući” aktivnosti pogona za sklapanje i proizvođača dijelova došao do zaključka da će iPhone 5, većim dijelom, nalikovati na iPhone 4. Takođe, u svom izvještaju, Kuo navodi kako će Apple krajem mjeseca pogonima za sklapanje poslati Golden Master inačicu iOSa 5 kako bi se isti mogao instalirati na novi iPhone, što bi značilo da je isti moguće vidjeti u dućanima polovinom listopada.

Dokazi na koje je Kuo nabasao sugeriraju kako će prototip iPhonea N94 biti jedini novi model ove godine, te da dokazi kako će iPhone 5 barem približno nalikovati onome što su nam ranije razne futrole sugerisale – jednostavno ne postoje! U Kuovom izvješću spomenuti su i razni detalji o nadolazećem iPhoneu. Suprotno očekivanjima kako će novi iPhone osvanuti sa većim zaslonom, Kuo smatra kako će isti i dalje mjeriti 3,5 inča. Staklo bi se, kao i na iPhoneu 4, trebalo nalaziti i na poleđini uređaja. A5 čip bit će apsolutno identičan onom koji se može naći u iPadu 2, te će nuditi 512 MB RAM memorije. Modul kamere trebao bi imati jednake omjere kao i na prošlogodišnjem modelu a sumnja se kako Sony još od srpnja isporučuje senzore kamere za iPhone 5, ali i da bi OmniVision trebao početi sa proizvodnjom ovog ili narednog mjeseca.




U budućnosti iPod toucha Kuo ne vidi drastične promjene njegovog dizajna već samo navodi mogućnost kako će taj uređaj biti dostupan i u bijeloj boji. Koliko u svim ovim tvrdnjama ima istine teško nam je reći. Ako su tačne, zbog kojeg razloga je onda Apple uložio godinu i 4 mjeseca u razvoj novog uređaja koji će biti toliko sličan prethodniku?

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: