Pronađi članak:

21. 9. 2011.

Fotke prikazuju matičnu ploču iPhonea sa A5 procesorom



Pogledajte nove fotke matične ploče budućeg iPhonea sa A5 procesorom!

Septembar polako odmiče, novi iPhone nismo imali priliku da vidimo, barem izvana! Zašto izvana? Eh, zbog toga što se jučer pojavilo nekoliko fotografija koje, navodno, trebaju da predstavljaju matičnu ploču iPhonea 4S sa A5 procesorom.

Pomenute fotke pojavile se su se na kineskom sajtu Weibo (nalikuje na Twitter) a na njima moguće je vidjeti matičnu ploču sa procesorom i drugim čipovima, bateriju i razne flex kablove od kojih neki cijelu ovu zbrku povezuju sa zaslonom opasno sličnom bijelom iPhoneu 4. A5 procesor izvor je užitka mnogobrojnih kupaca druge generacije iPada i njegova premijera u novom iPhoneu ne bi trebala da iznenadi nikoga. Problem su samo glasine koje govore da će Apple lansirati kako iPhone 5, tako i iPhone 4S a ovdje se, očigledno, sugeriše kako bi oba uređaja imala isti procesor. Baterija, takođe, nalikuje bateriji iPhonea 4 ali su specifikacije nešto drugačije (iPhone 4: 1420 mAh, 3,7V; na fotki: 1430 mAh, 4,2V).




MacPost je objavio čak i bolju fotografiju na kojoj je ovaj polovično sastavljen iPhone čak i upaljen, te na zaslonu vidimo svima nam poznatu “Connect to iTunes” poruku.



U proteklim mjesecima vidjeli smo razne dijelove navodno novog uređaja koji su gotovo kompatibilni sa dijelovima iPhonea 4. Za svo to vrijeme nismo vidjeli niti jedan dio koji bi sugerisao na potpuno redizajnirani iPhone 5, samo futrole. To ne mora značiti da iPhone 5 nećemo vidjeti ove godine, ali kako vrijeme odmiče priznajem da sam sve više skeptičan. Fotke je, naravno, lako preraditi tako da pokazuju što god želimo tako da niko ne može garantovati ni u ispravnost ovih, niti odgovoriti na pitanje što se na njima zapravo nalazi, ali trenutno se čini da svi putevi vode ka iPhoneu 4S.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: