Pronađi članak:

21. 9. 2011.

Google Wallet je stigao!



Google Wallet je sistem koji korisnicima omogućava da robu i usluge plaćaju tako što će približiti telefon uređaju sa odgovarajućim skenerom.

Google Wallet funkcioniše zahvaljujući specijalnom čipu koji je ugrađen u telefone koji rade na Android platformi. Uz pomoć near field communications (NFC) tehnologije, podaci o transakciji šalju se bazi putem wirelessa, a zatim korisnik treba da ukuca PIN i sa računa mu se skida odgovarajući iznos.




Jedini problem (za korisnike) je što je usluga dostupna samo korisnicima u Americi koji imaju Google Nexus S 4G, i to onima koji imaju Citibank MasterCard, Visu, American Express ili Discover karticu, jer će samo sa tih naloga moći da se "puni" Google Wallet. Ali, sa druge strane, sama aplikacija je besplatna.



Ipak, i kompanija Google ima problem - PayPal je pretio tužbom jer tvrdi da je Google "maznuo" njihovu ideju o plaćanju putem mobilnih telefona.

Ko će pobediti?

Iako bi dokazi na prvi pogled mogli da "ukopaju" Google, NFC tehnologiju na kojoj se usluga zasniva nije izmislio ni Google ni PayPal (nekoliko velikih japanskih kompanija uveliko je koristi) pa će problem oko autorskih prava najverovatnije biti rešen vansudskim poravnanjem.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: