Pronađi članak:

3. 9. 2011.

Jeftiniji iPhone 4 8GB dostupan nakon izlaska iPhona 5



Ako je za verovati Reutersu ove godine ipak bi mogli vidjeti cijenom pristupačniji iPhone.

Ova novinska agencija uspjela je pronaći dva izvora „upućena u poslovanje“ Applea koji su spremni da stave ruku u vatru kako će jeftiniji iPhone, u stvari, biti iPhone 4 sa kapacitetom memorije smanjenim na 8GB! Prema njigovim navodima, flash memoriju za ovaj model već proizvodi neimenovana korejska kompanija. Stavim li cijelo grupno akumulirano uzbuđenje na stranu ne mogu da ne vidim deja vu efekat ovakvog poteza. Kada je prošle godine predstavljen iPhone 4 u verzijama od 16 i 32 GB, ponuđen je i jeftiniji iPhone 3GS koji je, također, nudio 8 GB memorije. Zašto bi se onda predstavljanje iPhonea 4 8GB na bilo koji način razlikovalo od prošlogodišnje poslovne politike? Odgovor treba potražiti u silnim glasinama o „jeftinom iPhoneu“ koje nas prate već mjesecima. Čuli smo dosta mogućih scenarija, od potpuno novog modela sa manjim zaslonom do zadržavanja iPhonea 3GS u ponudi kao prepaid modela.




Teško je oteti se dojmu da iza ovolikog interesovanja za pristupačnijim iPhonenom stoji ipak realna potražnja. Kupovna moć nije jednaka u SAD i u Kini, u zemljama zapadne Evrope i Indiji, a s obzirom na brojnost stanovništva bilo ko sa trunom logike može vidjeti potencijal tih tržišta. Standardni iPhone modeli iz godine u godinu prodaju se sve bolje ali proširenje Appleovog smartphone portofolija sa zasebnim modelom „srednje klase“ koji bi bio ponuđen po razumnoj cijeni i bez ugovornih obaveza donijelo bi dodatne profite ovoj kompaniji i usrećilo značajan broj zaljubljenika koji do sada nisu bili u prilici da si priušte iPhone. Hoćemo li vidjeti ovakvu promjenu u putanji poslovne politike Applea ostaje da vidimo.

Pored iPhonea 4 8GB, prema navodima pomenutih izvora, očekuje nas krajem rujna i iPhone 5 koji bi trebao zadržati dizajnerske smjernice prethodnika uz povećan zaslon, poboljšanja na anteni i kameru sa senzorom od 8MP. Bilo bi uistinu teško reći po koji put čujemo glasinu ovakvog sadržaja. Gdje ima dima ima i vatre? Tko zna…

Ono što sigurno znamo je to da ćemo nastaviti da izvješavamo o svim novostima kako budu pristizale, a pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: