Pronađi članak:

16. 9. 2011.

MuscleNerd u posjeti Appleu, novi posao na vidiku?



Što se krije iza jutrošnje posjete MuscleNerda Appleovom sjedištu?

Veteran jailbreak zajednice i javno najprezentniji čalan Dev – Teama danas je na svom Twitter računu objavio fotku napravljenu prilikom jutrošnje posjete Appleovom sjedištu u Cupertinou. Na fotki vidimo MuscleNerda u majici sa natpisom: “Posjetio sam Apple campus ali to je sve što smijem reći.” Zanimljivije od šaljive majice je indentifikacijska kartica sa Apple logom i imenom “Muscle Nerd.”

Poznati jailbreaker i sam kaže kako je ime psina njegovog domaćina u Appleu, te da je i sam očekivao da vidi svoje građansko ime i prezime na kartici.




Cijela stvar povukla je za sobom gomilu špekulacija o eventualnom MuscleNerdovom uposlenju u ovoj tvrtci. U nekoliko zadnjih mjeseci bilo smo svjedoci zanimljivog fenomena upošljavanja ključnih članova hakerske zajednice od strane Samsunga, Facebooka i Applea. Samsung mobile nedavno je za svoje redove vrbovao Steve Kondika, poznatijeg pod nadimkom Cyanogen, i ključnog čovjeka u izradi jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih custom ROMova za telefone i tablete pokretane Androidom (CyanogenMOD). Mnogi od vas znaju da je i jailbreak legenda George Hotz (Geohot) dobio posao u Facebooku. Apple, takođe, nije sjedio skrštenih ruku te je poslove ponudio prvo Peter Hajasu (autoru Mobile Notifier tweaka) a od nedavno i Nicholasu Allegri, kojeg svi znate kao Comexa, momka koji stoji iza JailbreakMe projekta.



Imamo li ovo sve u vidu, teško je ne priznati da nas muče sumnje da će i MuscleNerd uskoro raditi za Apple, što bi bio priličan udarac jailbreak zajednici. MuscleNerd je jedna od pokretačkih sila za RedsnOw i Pwnage Tool jailbreak alate. Sa njim i Comexom u svojoj momčadi Apple bi bio spreman za odbranu od budućih jailbreak pokušaja. Ipak, ovo nije ništa više od špekulacije tako da ćemo ostati otvoreni za buduće vijesti.

(izvor)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: