Pronađi članak:

10. 9. 2011.

Nemački sud zabranio prodaju Galaxy Taba



Zbog "jasne sličnosti" između Apple i Samsung proizvoda, sud u Nemačkoj doneo je danas odluku o zabrani prodaje Samsung Galaxy Taba 10.1.

Predsedavajuća sudija, Johana Brukner-Hofman, kao primer očigledne sličnosti navela je "minimalističku modernu formu" oba proizvoda, prenosi agencija AFP.

"Sud je mišljenja da Appleov minimalistički dizajn nije jedino tehničko rešenje za tablet računare, drugi dizajn je moguć", rekla je Brukner-Hofman.




Zabrana se odnosi samo na Nemačku, ne i ostatak Evropske unije. U zvaničnom saopštenju rečeno je da bi sud bio nadležan da naredi zabranu onog proizvoda u celoj Evropi za kompaniju sa sedištem van Evropske unije samo ukoliko ona ima podružnicu u Nemačkoj.

I dok iz Applea nisu želeli da komentarišu ovu odluku, iz Samsunga su rekli da su razočarani odlukom i smatraju da će ona ograničiti mogućnost izbora korisnika u Nemačkoj. Osim toga, oni su najavili i žalbu kako bi, kako se navodi u saopštenju, zaštitili svoja prava.

Samsung je tokom održavanja IFA sajam u Berlinu tokom prošle nedelje morao da sa štanda povuče i svoj upravo predstavljeni 7,7-inčni tablet iz Galaxy serije.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: