Pronađi članak:

7. 9. 2011.

Univerzitet Jejl dodeljuje iPade studentima medicine



Medicinski fakultet univerziteta Jejl saopštio je da će u novoj školskoj 2011/2012 godini svakom svom studentu dodeliti Appleov tablični računar iPad 2. Ta odluka fakulteta prati trend medicinskih fakulteta širom SAD, što može dovesti do povećane upotrebe tabličnih računara u bolnicama i zamene papirnih dokumenata ovim mobilnim uređajima.

„Razgovarali smo sa studentima o ovoj odluci i došli do zaključka da će oni na ovaj način kvalitetnije savladati nastavni plan i program“, izjavio je Majkl Švarc, pomoćnik dekana medicinskog fakulteta Univerziteta Jejl.

Studenti će dobiti iPad sa već instaliranim celokupnim medicinskim nastavnim programom Univerziteta Jejl za studente prve i druge godine; studenti treće i četvrte godine će dobiti računare sa podacima povezanim sa njihovim specijalnostima.

Očita opravdanost upotrebe iPada na ovom fakultetu povezana je i sa ekologijom. U saopštenju za javnost koje je objavio Univerzitet Jejl nalazi se i fotografija na kojoj se poredi gomila knjiga i materijala koji se koriste na prvoj i drugoj godini studija medicine, sa tankim iPadom. Ali, kako tvrdi Švarc, to nije jedina prednost tabličnog računara, jer će studenti imati mnogo koristi od aplikacija koje pomažu interaktivni način učenja.

„Kada delite materijal za učenje i vežbanje, to su obično fotokopije koje nisu u boji kao i originalni medicinski snimci“, kaže Švarc. „Sa iPadom, studenti će dobiti kvalitetnije informacije“.

Fakultet će ove godine podeliti oko 520 primeraka iPada, i to vrhunskih modela sa 64 GB memorije i podrškom za 3G mrežu; svaki student će takođe dobiti i bežičnu tastaturu koju može da koristi sa svojim iPadom.

Kada studenti budu počeli sa praksom u bolnici New Haven u sklopu Univerziteta Jejl, od njih se očekuje da ponesu i svoje iPadove kako bi ih koristili kao alatke za zapisivanje dijagnoze i čuvanje zapisnika, rekao je Švarc. Tablični računari su se već pojavili u bolničkim sobama i kancelarijama doktora; oni će se isporučivati sa softverom koji upravi fakulteta omogućava da daljinskim putem zaključa i obriše privatne informacije pacijenata u slučaju da uređaj nestane.

(mikro)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: