Pronađi članak:

19. 10. 2011.

Samsung ipak radi A6 procesore za Apple



Kako prenosi ugledni Korea Times, Samsung će nastaviti da proizvodi procesore za Apple. Uprkos epskom pravnom ratu koji trenutno vode dve kompanije, te brojnim glasinama da će proizvodnja čipseta Apple A6 biti poverena kompaniji TSMC, a kako bi se smanjila Appleova zavisnost od Samsunga, neimenovani izvori veoma bliski mobilnoj industriji tvrde da će saradnja dva ljuta protivnika biti nastavljena.

Tako će četvorojezgarni A6, koji bi trebalo da se nađe u iPadu 3 i iPhoneu 5, biti proizvođen u Samsungovim razrađenim pogonima, pri čemu će južnokorejski gigant učestvovati u njegovom dizajniranju.




Korea Times piše da TSMC jednostavno nema odgovarajuće proizvodne kapacitete, te da je Apple "hladne glave" zaključio da mu je Samsung u ovom trenutku najbolji poslovni partner. Zapadni mediji prenose i da je glavni operativni menadžer Samsunga, koji je sin predsedavajućeg bordom direktora i njegov verovatni naslednik, prisustvovao zatvorenoj komemoraciji povodom smrti Stiva Džibsa, i to na poziv novog direktora Tima Kuka lično. Tom prilikom, njih dvojica su navodno govorili niz sastanaka o raznim temama povezanim sa isporukom komponenti.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: