Pronađi članak:

4. 10. 2011.

Šta nas očekuje na današnjoj konferenciji?



Ostalo je još jako malo vremena do Apple iPhone Eventa, događaja koji željno iščekuju svi ljubitelji iPhonea, i oni koji imaju namjeru da to postanu. Za nešto manje od 24 sata riješiće se misterija šta su to ljudi iz Applea spremili za sve brojniju armiju svojih korisnika.

Mnogobrojna nagađanja su dodatno doprinijela da neizvjesnost postane skoro neizdrživa. Šta će od svega toga biti istina, a šta će ostati u domenu pustih želja, biće ubrzo otkriveno.

Što su najrealnija očekivanja od novog Apple Eventa? Jedno je sigurno, 4.10.2011. će biti iPhone dan.

Očekuje se da će se Tim Cook, prvi put otkako je postao novi CEO kompanije Apple, pojaviti na sceni i predstaviti nove Apple proizvode. Steve Jobs, koji se nedavno “penzionisao”, vjerovatno će prepustiti scenu u potpunosti svom nasledniku, ili će se pojaviti tek toliko da uveliča dogadjaj.




Ono što će biti glavni događaj čitavog Eventa jeste predstavljanje novog iPhone telefona. U zadnje vrijeme vode se polemike da li će se novi iPhone pojaviti kao iPhone 5 ili 4S. Po mnogima, vjerovatniji scenario je iPhone 4S, jer je Apple i ranije imao sličnu situaciju sa iPhone 3G i 3G S. Novi iPhone će vjerovatno biti unaprijeđena verzija iPhone 4, bez nekih korjenitih izmjena, koje bi mogle dovesti do sasvim novog telefona i prelazak na 5. generaciju uređaja.

Očekuje se da će novi iPhone imati bolji hardvare i software, sa integrisanim softwareom za prepoznavanje govora i glasovnih komandi. Takođe, vjerovatno je i poboljšanje kvaliteta kamere, sa trenutnih 5 na 8 megapixela.

iPad je već imao svoj dan ove godine, tako da se ne očekuju nikakve najave vezane za ovaj uređaj. Zajedno sa novim iPhoenom, ovaj tablet će predstavljati glavnu zvijezdu trgovine za vrijeme Božićnih i novogodišnjih praznika.

Novi iOS za iPhone, iPod touch i iPad će takoće biti zvijezda večeri, jer će nova verzija operativnog sistema svim korisnicima ovih uređaja donijeti mnogobrojne nove funkcionalnosti i poboljšanja postojećih. Bilo je mnogo priče o tome šta će donijeti iOS 5, a možda najinteresantnije funkcionalnosti su novi sistem notifikacija, naprednija komunikacija preko tekstualnih porujka i Assistant aplikacija za prepoznavanje govora i zadavanje glasovnih komandi uređaju.




iTunes će vjerovatno doživjeti novu verziju, sa značajnijim promjenama, od kojih je jedna od interesantnijih wireless sinhronizacija između vaših iUređaja i računara, tako da će se korisnici biti pošteđeni sinhronizacije preko kablova i konektovanja direktno na računar.

Svijet čeka danasnji dogadjaj kako bi saznao šta je novo spremio Apple. Da li će izaći iPhone 4S ili iPhone 5, vjerovatno je potpuno svejedno, jer je sigurno da će biti mnogo bolji od onog što trenutno postoji i sam po sebi će biti dovoljan razlog da planetom zavlada nova iPhone pandemija.

Pratite konferenciju uzivo ovde.

izvor: izine

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: