Pronađi članak:

1. 11. 2011.

Kako da rešite problem sa baterijom na iOS 5?



Većina korisnika novog iPhonea 4S ali i oni koji su svoje starije iUređaje upgradeovali na iOS 5 dočekani su sa problemom prilično brze potrošnje baterije. Dugo se sumnjalo da je krivac najobičniji softwareski bug a danas je moguće da smo dobili potvrdu za to. Ekipa sa iDownloadblog sajta napravila je par testiranja i došla do zanimljivih zaključaka.

Pogledajte moguće resenje za probleme sa baterijom na iOS 5.

Nakon što su u okviru Settings aplikacije pod Location Services ugasili Setting Time Zone (automatsko praćenje promjene vremenskih zona pomoću lokacijskih usluga9 problem se činio riješenim. Testirano je kako na iPhoneu 4S ali na nekoliko starijih iUređaja pokretanih iOS 5 operativnim sustavom i na, njihovo iznenađenje, trajnost baterije značajno se popravila u svim slučajevima kod uređaja koji su ranije patili od problema.




Sve to dovelo je do zaključka da je krivac za skraćeno trajanje baterije bug unutar iOSa 5. Najkasnije nakon ovog otkrića Apple je postao svjestan ovog problema tako da je moguće da je njihov lijek već u radu. To bi značilo da će iOS 5 u dogledno vrijeme dobiti svoj prvi update a za sve nas koji željno iščekujemo untethered jailbreak postoji mogućnost da ćemo se morati strpiti još dok Apple ne ponudi ovaj update.

Ukoliko imate problema sa baterijom od kada ste uređaj updateovali na iOS 5 obavezno probajte isključiti Setting Time Zone i javite nam kako je prošlo.

Obavezno nas posetite na nasim Facebook i Twitter stranicama.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: