Pronađi članak:

21. 11. 2011.

Koliko bi zaista mogao da košta iPhone 4S?



Appleov iPhone 4S, najnoviji član iPhone familije, u prva je tri dana od izlaska na tržište prodan u više od 4 miliona primeeraka. No, pitanje je koliko bi trebao koštati novi iPhone s obzirom na cene njegovih delova.

Ako se odlučite za jedan od ovih mobilnih telefona, on će vas, bez ugovora, u proseku koštati oko 600 evra. Stručnjaci iz kompanije iSuppli su otvorili novi iPhone i obavili procjenu njegovih komponenata, piše Daily Mail.

Iako su neke od njih predvidljivo skupe za mobilni telefon te cene, neke su iznenađujuće jeftine. Tako, na primjer, obje kamere zajedno koštaju manje od 14 evra, a definitivno je najveće iznenađenje istraživanja iPhoneova baterija, koja već godinama ima relativno lošu reputaciju, što možda i nije nezasluženo s obzirom da košta manje od 5 evra.




Ipak, neke druge komponente su ipak bliže prodajnoj ceni uređaja. Ekran osjetljiv na dodir košta više od 27 evra, kao i kućište uređaja.

Kada se sve sabere i oduzme, vrede li komponente novog iPhonea 600 evra? Ukratko, ne. Vrede manje od 134 evra. Postoje li neki drugi troškovi kod njegove proizvodnje? Postoje. Pakovanje, kablovi i slušalice 5 evra i još oko 5 evra sam proizvodni proces. Prema stručnjacima iz iSuppli-a, Apple i njegovi distributeri na svakom uređaju zarade oko 428 evra!

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: