Pronađi članak:

23. 11. 2011.

Pronađen dokaz o iPadu 3 u iOS 5



iPad 3 glasine uzimaju zamah, pronađeno je i kodno ime uređaja.

Zanimljivo je što se sve da pronaći pronaći sakriveno u naizgled beskrajnim linijma codea kada imate viška vremena. Vrijedne oči sa sajta 9to5mac tako su pronašli kodno ime za budući model iPada pregledajući programski code iOSa 5.U pitanju je model nazvan J2, a naročito zanimljiva je činjenica kako ovo nije prvi put da čujemo to ime. Početkom mjeseca Digitimes je raspravljao o mogućnosti kako Apple radi na dva prototipa za iPad, a koji nose kodne nazive J1 i J2.




Tvrdili su kako njihovi izvori govore kako su oba prototipa u rukama Appleovih azijskuh partnera te da se intenzivno radi na njihovom razvoju. U odnosu na aktuelni model prototipi se razlikuju ne samo izgledom već i veličinom zaslona i korištenim hardwareom. Kako se već neko vrijeme nagađa da će iPad 3 biti “naoružan” retina zaslonom rasprava se vodi i oko njegovog pozadinskog osvjetljenja a glasine govore kako je moguće da će se koristiti dva LED svijetlosna tijela (umjesto jednog koje se trenutno koristi).




Inače, Digitimes je poznat po praćenju raznih dobavljača komponenti a glasine koje serviraju se pokažu tačnim u nekih 50% slučajeva. Današnji pronalazak i određena potvrda postojanja J2 prototipa dodatno utiče na povećanje njihovog kredibiliteta. iPad 3 polako postaje vruća tema unutar blogosfere a većina mišljenja se slaže kako je najvjerovatnije da ćemo novi model vidjeti u ožujku naredne godine, u skladu sa dvogodišnjom tradicijom.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: