Pronađi članak:

12. 11. 2011.

Siri ostaje samo na iPhone-u 4S



Od kada je predstavljen iPhone 4S, korisnici starijih Appleovih uređaja su počeli da se pitaju da li će i oni, putem neke nadogranje, dobiti pametnu glasovnu aplikaciju Siri. Podsećamo, sa njom se dobija kompletno glasovno upravljanje telefonom, sa sve diktiranjem poruka i mogućnošću da pitate telefon kakvo je vreme u nekom gradu.

Ipak, Apple je izgleda odbacio svaku mogućnost da Siri stigne i na starije telefone ili iPad. Na predlog jednog iOS developera da pusti Siri za iPhone 4 u vidu plaćene nadogradnje, Apple je navodno odgovorio: "Naši inženjeri su rekli sledeće: Siri radi samo sa iPhoneom 4S i trenutno nemamo planove da podržimo starije uređaje".

Naravno, nije teško zaključiti da uzrok ovakve Appleove odluke nisu hardverska ograničenja. Hakeri su već uspeli da "nateriju" Siri da radi na starijem iPhoneu 4, koji nema dual-core procesor, a uz to znamo i da Siri nije dostupan na iPadu 2, koji ima praktično isti hardver kao iPhone 4S.




Zato se pretpostavljaju dve stvari. Moguće je, naime, da Apple trenutno nema infrastrukturu koja može da izdrži Siri na većim brojem uređaja - serveri koji podržavju ovu uslugu već su imali problema usled preopterećenosti. S druge strane, ne sme se zaboraviti činjenica da je upravo Siri jedan od glavnih prodajnih aduta iPhonea 4S, koji se po izgledu, pa čak i po hardveru, ne razlikuje previše od svog prethodnika.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: