Pronađi članak:

12. 11. 2011.

Sony je spreman da se bori sa Apple-om



U poslednjih nekoliko godina, japanski gigant Sony, nekada najveći brend potrošačke elektronike, pomalo je izgubio fokus i propustio priliku da isprati dominantne tržišne trendove. U poslednjih nekoliko meseci, primetna je želja kompanije da ispravi grešku i da se, zahvaljujući nekim strateškim reformama, uključi u borbu na najprofitabilnijim tržištima, tj. da postane direktan konkurent gigantima poput Applea.

Kako je za WSJ rekao CEO kompanije Hauard Stringer, Sony će uskoro tržištu predstaviti novi tip televizora, mada nije precizirao o čemu se tačno radi.




Takođe, on je objasnio da je kompanija godinama unazad razvijala novu platformu poslovanja, zasnovanu na "četiri ekrana". Naravno, ta četiri ekrana su tablet, smartfon, kompjuter i televizor. Ovi uređaji, međusobno povezani preko Interneta, predstavljaju moćan ekosistem za distribuciju raznih sadržaja i usluga.

Deo ove strategije sigurno je bila i odluka kompanije Sony da otkupi udeo Ericsson u zajedničkoj kompaniji Sony Ericsson, te da nastavi da na mobilnom tržištu posluje samostalno. Nije isključeno da ćemo prve plodove ovog "razlaza" videti početkom sledeće godine, možda i na sajmu CES 2011.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: