Pronađi članak:

30. 11. 2011.

Spacelings (igrica)



Spacelings su mali, miroljubivi narod koji živi mirno u svom kutku svemira, ne ugrožavajući pri tome nikog. Međutim, kako to obično biva, mirne Spacelingse su napali pripadnici Roborg armade, koji idu Svemirom i kinje nezaštićene i miroljubive rase i narode. Vraćajući se sa izviđačke misije, kapetan broda Liberator zatiče svoju rodnu planetu u ruševinama, a svoje sunarodnike zarobljene.

Na vama je da, upravljajući brodom Liberator i naoružani samo zrakom za privlačenje, pokušate da na sve moguće načine, spasite svoje sunarodnike iz kandži Roborga.



Ovo je ukratko zaplet igrice Spacelings i njenog plemenitog cilja: pomoći slabima u nevolji. Igrica predstavlja niz od velikog broja nivoa u kojima je cilj spasiti određeni broj Spacelinga i izbjeći uništenje Liberatora, vašeg matičnog broda. Nivoi će od vas tražiti brzinu, vještinu i logičko razmišljanje, kako bi ostvarili cilj i prešli na sledeći nivo.



Kao što smo već rekli, naoružani ste isključivo zrakom za privlačenje, tako da spašavanje vršite tako što snop zraka usmjerite na Spacelinga kojeg treba spasiti. Kako bi bilo glupo očekivati da se svi Spacelinzi nalaze u pravoj liniji u odnosu na brod, zrak će te morati skretati putem postavljanja refleksivnih površina, koje će odbijati zrak u željenom pravcu.



Pravac zraka mijenjate tako što prstom zadajete pravac u kojem želite da zrak skrene. Problem nastaje kad ustanovite da zrak ne privlači samo Spacelinge, već i razne štetne objekte kao što su mine, bombe, roboti-lovci i druge neprijateljske tvorevine koje, ukoliko uspiju da dođu do vašeg broda, izazivaju trenutno uništenje i kraj igre.




Zbog toga ćete morati da planirate svaki potez, brzo mijenjate pravac prostiranja zraka i razne druge vratolomije, kako bi uspješno okončali misiju spasavanja u jednom komadu.



Osim smetala, tu su i razni elementi u okruženju koji su tu da vam koliko toliko pomognu u spašavanju. Teleporti, odbojnici zraka i razni konvertori često će biti ključna stvar za uspjeh vaše misije, zato ih trebate pametno koristiti, jer i najmanja greška znači kraj nivoa i morate ga početi iz početka.



Spacelings je odlična “mozgalica” sa vrlo lijepom grafikom i interesantnim principom igranja. Vještina koja se zahtjeva od vas nije previše naporna, tako da nećete podpadati previše pod uticaj izfrustriranosti što ne možete da pređete neki nivo iz 150 puta. U ovoj igri sve je podređeno zabavi, što je, na kraju, i sama svrha postojanja zabavnog softwarea.




Video demo:



Spacelings

Cijena: besplatna.
Datum ažuriranja: 22.11.2011.
Verzija: 1.4.0
Veličina: 18.4 MB
Kategorija: Logičke igre.
Zahtijeva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 3.0 i kasnije verzije.
Preuzimanje: iTunes link

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: