Pronađi članak:

21. 11. 2011.

Zvanično lansiran Google Music



Na oficijelnoj konferenciji u Los Anđelesu, Google je zvanično najavio početak rada servisa Google Music. To znači da ga sada mogu isprobati svi korisnici koji to žele, dok god žive u SAD, te da se direktno preko Android Marketa može kupovati digitalna muzika.

Naravno, kupljene pesme odmah idu u "oblak" Google Musica i može im se pristupati sa bilo kog uređaja koji ima pristup Internetu. Numere će se isporučivati fajlovima MP3 formata, sa bit-rateom od 320 kbps, a pre nego što ih kupe, korisnici će moći da preslušaju i demo u trajanju od 90 sekundi.




Na raspolaganju je izbor od 13 miliona pesama iz kataloga muzičkih giganata kakvi su EMI, Universal i Sony, ali i mnogih manjih izdavača. Naravno, kao i uvek kada je su pitanju Google servisi, biće dostupno i dosta besplatnog sadržaja (pesama). Štaviše, pošto Google ima filozofiju da nezavisnim autorima (amaterima) daje mogućnost za objavljivanje i prodaju raznih sadržaja, svaki slobodni umetnik, muzičar, moći će samostalno da otvori svoju stranicu i prodaje svoje pesme preko ove usluge. Pored "ulazne takse" od 25 dolara, Googleu će morati da daje i 30 odsto prihoda.

Uz sve to, korisnici Musica imaće pristup i nekim ekskluzivnim sadržajima, poput šest do sada neobjavljenih koncertnih izdanja Rolingstonsa, te neobjavljenih pesama izvođača kakvi su grupe Coldplay , čuvena zveda Šakira i dr. Reper Busta Rhymes će svoj novi almbum objaviti ekskluzivno na ovom servisu.

Posetite music.google.com.

Video demo:





preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: