Pronađi članak:

21. 12. 2011.

Futrola za iPad koja poboljšava 3G signal i smanjuje zračenje



Kompanija Pong Research predstavila je futrolu za iPad, za koju tvrdi da istovremeno pojačava signal 3G mreže i smanjuje nivo zračenja kojem je korisnik izložen dok koristi uređaj.

Premda ovakve tvrdnje na prvu loptu mogu da zvuče pomalo hrabro, predstavnici renomiranog sajta ArsTechinca preneli su svoja lična iskustva, pribavljenja direktno iz laboratorija američke Federalne komisije za komunikacije (FCC), gde je nova futrola testirana. Izgleda da ova stvar zaista radi... U čemu je trik? Za početak, Pong je od ranije poznat po futrolama koje "raspršuju" zračenje antena dalje od korisnika, i taj segment ove priče je manje sporan.




Što se tiče pojačavanja signala 3G mreže, trik je, zapravo, u samom iPadu. Naime, iz Ponga tvrde da 3G verzija Appleog tableta u zadnjem panelu ima senzor za blizinu. Čim taj senzor prepozna da je na rastojanju od 10 mm od nekog objekta, bila to korisnikova ruka ili neka obična futrola, iPad navodno smanjuje snagu 3G adaptera na 75 posto. Tako se smanjuje radijacija i potrošnja baterije, ali padaju i performanse prenosa podataka. Pongova futrola na mestu senzora ima malenu rupicu, dovoljnu da ga prevari i da 3G adapter nastavi da radi punom snagom i kada je tablet u futroli.

U svakom slučaju, radi se o interesantnom dodatku, ali ostaje pitanje njegove cene (100 dolara)... Više informacija pronađite na sajtu proizvođača.



preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: