Pronađi članak:

23. 1. 2012.

Džobsovo mesto Dizniju ostaje za sada nepopunjeno



Kompanija Disney saopštila je da ni udovica Stiva Džobsa, niti predstavnici njegovog fonda neće zauzeti mesto pokojnog izvršnog direktora Applea, na skupštini deoničara kompanije Disney koja se održava sredinom marta.

Na skupštini će se birati novi Upravni odbor kompanije Disney. Do svoje smrti, u oktobru prošle godine, Stiv Džobs je bio član njenog Upravnog odbora, a fond koji nosi njegovo ime je njen najveći deoničar, sa 7,7% deonica kompanije.




Džobs je 2006. godine postao član Upravnog odbora kompanije Disney, kada je ona kupila kompaniju Pixar Animation Studios, čiji je osnivač i rukovodilac bio Džobs. Nakon toga, on je kao član Upravnog odbora pomogao kompaniji Disney da se bolje pripremi za digitalnu eru. U skladu sa već poznatom praksom iz Applea, Džobs za svoj rad u kompaniji Disney nije primao nikakvu novčanu nadoknadu.

Kompanija Disney saopštila je da će 10 od 11 članova njenog Upravnog odbora biti kandidovani za ponovni izbor, uključujući izvršnog direktora kompanije Roberta Ajgera i operativnog direktora Facebooka Šeril Sandberg. Budući da je predsednik Upravnog odbora Džon Peper najavio da će se na predstojećoj skupštini deoničara povući iz Upravnog odbora, očekuje se da će Ajger zauzeti njegovo mesto.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: