Pronađi članak:

11. 1. 2012.

iPhone 4S generiše duplo više Interneta



Novi iPhone 4S generiše dvostruko više Internet saobraćaja preko mobilne mreže nego prethodnik, pa čak više i od iPada, pokazala je studija tehnološke kompanije Arieso.

U poređenju sa iPhoneom 3G, koji je korišćen kao referentni uređaj u ovoj studiji, iPhone 4S "vuče" čak tri puta više mobilnog Interneta. Za ovakve rezultate zaslužan je povećan broj online servisa kojima telefon stalno pristupa, a i sami servisi postaju sve zahtevniji u pogledu prenosa podataka. Klasičan primer je novi personalni asistent Siri, koji zahteva praktično konstantan pristup Appleovim serverima.




I dok proizvođači mobilnih telefona i online usluga, kao i sami korisnici, mobilni Internet uzimaju zdravo za gotovo, mobilni operateri sigurno nisu zadovoljni stalnim rastom količine podataka koji se prenose preko njihovih mreža. Oni su primorani da ulažu milijarde dolara u poboljšanje infrastrukture, bez adekvatne posledične stope rasta profita, što ubuduće može dovesti do odustajanja od investicija i poskupljenja usluga mobilnog Interneta.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: