Pronađi članak:

16. 1. 2012.

Motorola ne krši Appleove patente



Odluka sudije upravnog prava, Međunarodne trgovinske komisije, doneta u petak, govori da Motorola ne krši tri Appleova patenta, za šta ju je Apple optužio.

Iako odluka nije konačna, čeka se završna reč šestočlane komisije Međunarodne trgovinske komisije, koja ne donosi uvek istu odluku kao i sudija, zadovoljstvo se vidljivo u Motorola taboru.

Generalni savetnik kompanije Motorola Mobility, Skot Ofer, rekao je da je Motorola radila predano kako bi razvila tehnologiju i izgradila vodeći portfolio u oblasti intelektualnog vlasništva, te da su zadovoljni mišljenjem sudije.




Ove dve kompanije učestvuju u nekoliko sporova, a prvi je započet 2010. godine, kada je Motorola tužila Apple za nedozvoljeno korišćenje patenata vezano za 3G i GPRS tehnologiju, piše Ars Technica. Apple je nakon toga krenuo sa kontratužbama, a jedan pomenutih sporovao nedavno je dobio svoje razrešenje.

Naime, sud u Manhajmu doneo je odluku da svi iPhone uređaji osim iPhonea 4S, kao i obe generacije 3G verzije iPada nedozvoljeno koriste Motorolin patent vezan za GPRS tehnologiju.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: