Pronađi članak:

12. 1. 2012.

Zephyr: Lakši i lepši multitasking



Nakon uspeha sa Spire Siri portom poznati iOS haker chpwn je nedavno objavio odliču Cydia modifikaciju zvanu - Zephyr. Evo kratke recenzije.

Naime, radi se o modifikaciji koja će vam omogućiti bolji, brzi i lepsi multitasking na iPhonu.

Modifikacija ima dve funkcije.

Prva funkcija je otvaranje multitasking bara dodirom ekrana odozdo prema gore. Ovo otvara multitasking bar isto kao i dupli klik na Home taster (ili slide up sa tri prsta na iPadu). Ova funkcija radi odlično i možete je koristiti na bilo kojem ekranu ili aplikaciji u iOS-u 5. Cela operacija je glatka bas kao otvaranje Notification Centra. Malo

Osim što je ovaj način multitaskinga puno brži, može vam pomoći ako imate problema sa Home dugmetom.




Druga funkcija je prebacivanje sa aplikacije na aplikaciju povlačenjem dodirom ekrana sa levo na desno ili sa desno na levo. Npr, ako ste u nekoj aplikaciji a želite da odete u drugu aktivnu, to možete uraditi bez otvaranja multitasking bara. Ovo je slično troprstnom gesuza iPad ili OS X Lion.



Par problemcica se javlja prilikom obe funkcije. Prva nekada se muci sa pojedinim aplikacijama koje imaju tastaturu. Dok druga moze menjati aplikacije cak i ako ne zelite ako npr. igrate igricu ili skrolujete sliku.

I jedna i druga funkcija se mogu upaliti ili ugasiti u podesavanjima. Dodatak je veoma stabilan i radi bez ikakvih zastoja ili kašnjenja.



U podesavanjima mozete namestiti sa koliko prstiju radite gestove tako da se problemi nece javljati. Mozete potpuno iskljuciti funkciju dodatka u pojedinim aplikacijama.

Za Zephyr vam je potreban jailbreakovan uređaj na iOS 5 i kosta 2.99$. Možete ga naći u BigBoss repou u Cydiai. Ili ga mozete preuzeti besplatno sa PF.iPhone izvora.

Pogledajte video demo:



Preporuka! Da li ste ga probali, sta mislite?

preuzeto sa

1 коментар:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: