Pronađi članak:

28. 2. 2012.

Apple sprema zamenu za dock connector



Dock connector, priključak preko kog punimo baterije naših iUređaja i sinhronizujemo sa računarima, predstavljen je pre gotovo devet godina na trećoj generaciji iPoda. Od tada smo se njime mogli služiti ne samo u pomenutom iPodu već i na iPhoneu a kasnije i na iPadu. Sudeći po onome što su načuli urednici stranice iMore, ovaj stari znanac uskoro bi mogao biti penzionisan.

Ako ste pomislili da će se iPhone budućnosti ponositi micro usb portom, pogrešili ste. Dock connector kakvog sada poznajemo mogao bi biti prilično umanjen kako bi se u unutrašnjosti iUređaja uštedelo prostora za 4G čipove, veće baterije i slično.



Ruku na srce, ovo ne bi bilo prvi put da se Apple igra sa veličinom i rasporedom pojedinih komponenti kako bi dobili na prostoru tamo gdje je potrebno. Setimo se kako je bezobrazno tanak iPhone 4 (naravno i iPhone 4S), a oba uređaja taj epitet mogu zahvaliti uvođenjem micro SIM kartica kao i izmeštanjem antene na rubove uređaja (između ostalog).

Kada i na kojem uređaju bi mogao osvanuti novi mini dock nije poznato. Po slobodnoj proceni to se neće desiti na predstavljanju iPada 3, možda ga na jesen vidimo na iPhoneu 5, posebno zbog činjenice što se od tog uređaj očekuje potpuno novi dizajn.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: