Pronađi članak:

9. 2. 2012.

Džobs i Gejts bili prijatelji i zdrava konkurencija



Suosnivač kompanije "Microsoft" Bil Gejts otkrio je da je poslao poslednje pismo pokojnom gazdi "Apple" Stivu Džobsu koje je on čuvao kraj uzglavlja.

Suosnivač kompanije "Microsoft" Bil Gejts otkrio je u intervjuu listu "Telegraf" da je poslao poslednje pismo pokojnom gazdi "Apple" Stivu Džobsu koje je on čuvao kraj uzglavlja, preneli su danas francuski elektronski mediji.

Gejtsa i Džobsa su često predstavljali kao rivale, čak neprijatelje, ali odnosi među njima nisu bili takvi.

U razgovoru za "Telegraf", suosnivač "Majkrosofta" je otkrio da je provodio mnogo vremena u društvu Džobsa tokom godine pre njegove smrti.

"Provodili smo bukvalno sate evocirajući uspomene i razgovarajući o budućnosti", rekao je Gejts, dodajući da je poslao oproštajno pismo Džobsu malo pre njegove smrti.




"Rekao sam Stivu koliko može da se oseća srećan zbog onoga što je ostvario i kompanije koju je izgradio, pisao sam mu o njegovoj deci, koju sam poznavao", naveo je Gejts.

"Dodao bih da to nije bio čin pomirenja, jer nije bilo potrebe za uspostavljanjem mira, mi nismo bili u sukobu, pravili smo odlične proizvode i konkurencija je uvek bila pozitivna, nije se radilo o izvinjenju", zaključio je Gejts.

Nakon smrti Džobsa i objavljivanja njegove biografije koju je napisao Volter Ajsakson , Džobsova supruga je kontaktirala Gejtsa da bi mu rekla da biografija ne prikazuje uzajamno poštovanje koje je postojalo između njega i Džobsa i da je Džobs cenio njegovo pismo i čuvao ga pored svog kreveta.

Pogledajte ovaj Gejtsov intervju:



preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: