Pronađi članak:

9. 2. 2012.

Isporuka smartfonova porasla za 55%



Globalne isporuke smartfonova porasle su za 55% u četvrtom kvartalu prošle godine, jer se potražnja za Apple-ovim iPhone 4S uređajem "suprotstavila" padu koje su imale kompanije RIM i Nokia, stoji u izveštaju International Data Corporation (IDC).

Isporuke su napredovale na 158 miliona jedinica sa 102 miliona koliko je bilo u četvrtom kvartalu prošle godine, tako premašivši prognoze IDC-a o rastu od 40%, rekla je ova istraživačka kompanija u svom današnjem saopštenju. Potražnja za smartfonovima raste kako i cena ovih uređaja postaje pristupačnija, podstičući korisnike da izvrše nadogradnju svojih telefona na one koji mogu da pretražuju internet i šalju elektronsku poštu.




Postojeći korisnici su takođe imali značajan broj nadogradnji na novi iPhone 4S, koji je pušten u prodaju u oktobru, udvostručujući tako profit Apple-a. "Do kraja 2011. godine jedan od svaka tri isporučena mobilna telefona je bio smartfon, a iPhone 4S je odigrao ključnu ulogu u rastu potražnje u ovom periodu" rekao je Ramon Lama, analitičar IDC-a.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: